מכירים את זה שעוגת הגבינה שלכם נסדקת ונופלת בתום האפייה? קבלו את 10 הטיפים של מיקי שמו לעוגת גבינה אפויה יפהפייה, רכה מבפנים וצחורה, גבוהה ומרשימה מבחוץ, עם עיטורי פירות יער שעושים את אפקט הוואו!
* מרסקים את הפתי בר במעבד מזון בכמה פולסים כדי לא לקבל תערובת אבקתית שיהיה קשה לאחד.
* מניחים נייר אפייה על גבי תחתית תבנית האפייה הקפיצית – כדי לחלץ את העוגה מהתבנית בקלות בתום האפייה והצינון.
* אינסטנט פודינג וניל מעניק לעוגה גובה, צבע לבן יפהפה וטעם עשיר של וניל.
* אחרי שיוצקים את תערובת העוגה לתבנית - נותנים מכה-שתיים של התבנית על משטח העבודה כדי לייצב את העוגה לגובה אחיד.
* חשוב מאוד לחמם את התנור מראש ל-150 מעלות. אופים את העוגה כ-20 דקות עד שהיא תופחת, מקבלת קרום זהוב ומתייצבת מעט. מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים עוד כשעה עד שהעוגה יציבה לגמרי.
* בזמן האפייה מניחים בתנור תבנית עם מעט מים כדי שהעוגה לא תיסדק באפייה. המים שומרים על סביבת אפייה לחה ומבטיחים אפייה אחידה.
* בגמר האפייה משאירים את העוגה בתנור המכובה עוד כחצי שעה כדי שלא תצנח.
* מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב לפני חילוץ העוגה מהתבנית.
* לפני חילוץ העוגה מהתבנית מעבירים סכין חדה בין שולי העוגה לתבנית.
* מסדרים על העוגה פירות יער טריים ויפים (דובדבנים, פטל, אוכמניות). כדי להוסיף טוויסט לקישוט – טובלים כמה מפירות הפטל באבקת סוכר ומשלבים בעיטור הפירות שעל העוגה.